Późne Aperitivo to zaproszenie do stołu podczas Festiwalu Opera Rara i zarazem sposób, by w pełniejszy sposób przeżyć koncert i uzupełnić to doświadczenie o doznania zmysłu smaku. Przed nami trzy specjalne spotkania, podczas których będziemy rozmawiać o języku opery, kulinariach, przyjemnościach stołu i karnawale. Poszukiwać będziemy związków pomiędzy kulinariami i sztukami pięknymi, rozmawiając z pełnymi pasji ekspertami w dziedzinie kulinariów, języka i historii.
5 lutego 2019, 21.00 | L concept : Bar & Restaurant 13
Późne Aperitivo z Michałem Rusinkiem i Agą Kozak
Po koncercie Cassandra & Just dźwięki barokowej kantaty skierują nasze myśli ku pięknej Italii. A co mają ze sobą wspólnego włoska muzyka i włoskie jedzenie? Kochamy i smakujemy jedno i drugie! Spotkanie z Michałem Rusinkiem w restauracji L concept: Bar & Restaurant 13 poprowadzi Agnieszka Kozak.
Uczestnicy spotkania będą mieli okazję skosztować wyjątkowych przekąsek, przygotowanych na tę okazję przez szefa kuchni Bar & Restaurant 13. Smak rozmowy podkreśli wino z piwnicy Vinoteka 13, wyselekcjonowane przez prowadzących spotkanie.
Bilety: https://opera-rara-ze-smakiem-lconept13.evenea.pl/
------------
7 lutego 2019, 21.00 | L concept: Bar & Restaurant 13
Późne Aperitivo z Robertem Makłowiczem i Bartkiem Kieżunem
Zachęceni operą Così fan tutte w restauracji L concept: Bar & Restaurant 13 dyskutować będziemy o czekoladzie, obecnej nie tylko w kuchni i naszych najsłodszych fantazjach, ale także w historii i sztuce. Gościem Bartka Kieżuna będzie Robert Makłowicz.
Uczestnicy spotkania będą mieli okazję skosztować wyjątkowych przekąsek, przygotowanych na tę okazję przez szefa kuchni Restauracji: Bar & Restaurant 13. Smak rozmowy podkreśli wino z piwnicy Vinoteka13, wyselekcjonowane przez prowadzących spotkanie.
Bilety: https://opera-rara-ze-smakiem-likusrestauracje.evenea.pl/
--------------
13 lutego 2019, 21.00 | Albertina Restaurant & Wine
Późne Aperitivo z Maciejem Nowickim i Bogusławem Deptułą
Tuż po recitalu Jakuba Józefa Orlińskiego wraz z Maciejem Nowickim i Bogusławem Deptułą rozmawiać będziemy o tradycyjnej kuchni polskiej i ludowych piosenkach.
Uczestnicy spotkania będą mieli okazję skosztować wyjątkowych przekąsek, przygotowanych na tę okazję przez szefa kuchni Restauracji Albertina. Smak rozmowy podkreśli wino z winnic wybranych przez prowadzących spotkanie.
Bilety: https://835151-1.evenea.pl/